Az M# programozási nyelv

Példaprogramok

Entitás típus

A feladat leírása

A megrendelő el szeretne tárolni egy listát az ügyfeleiről, amely alap információkat tartalmaz, mint vezeték- és keresztnév. Az ügyfelek a vezetéknevük alapján vannak rendezve (csak a vezetéknév vesz részt a rendezésben). Nagyon fontos, hogy az ügyfeleket nyomon kövessük, még a régieket is, ezért a törölt ügyfeleket sem szabad eltávolítani az adatbázisból, de el kell rejteni a felhasználói felületről.

Az ügyfelekhez le kell tárolni a székhelyük országát is. Az alábbi országokból várhatók ügyfelek: Nagy Britannia, Németország, Franciaország. Az alapértelmezett ország Nagy Britannia.

A modellt egy másik projekten is fogják használni külső fejlesztők. Egy eszközzel le fogják generálni a Visual Studio XML markup-on alapuló dokumentációt. Az ügyfél osztályhoz fel kell tüntetni a dokumentációban a következő szöveget: "A vevő az a természetes személy, aki már rendelkezik jóváhagyott árajánlattal."

Ezen felül le kell generálni a teszt rekordokat a unit tesztekhez. Minden teszt egyed nevének az következő formátumot kell követni: [FirstName]_[LastName].

A megoldás lépései

Forráskód

Letölthető: chapter_2_section_1.zip

Futtatáshoz szükséges programok:

2014. május - Fodor Immánuel (fodor.it)