Mobileszközök programozása Java nyelven

Csodák már pedig léteznek!

A kivételkezelés hibája

Tapasztalható olyan hiba, hogy amennyiben egy adott készülék nem támogat valamilyen JSR-szolgáltatást, akkor ezen készség try-catch-ben történő lekérdezése is a készülék kifagyásához vezethet. Konkrétan ezt a tapasztalatot a kamera digitális zoomjához való hozzáférés (JSR-234) lekérdezésekor sikerült szerezni egy Nokia N70-es készüléken. A készülék újraindítása az akkumulátor levételével történt meg.

Telefonos telepítési problémák

Előfordulhat, hogy olyan alkalmazást kívánunk telepíteni, amely MIDP vagy CLDC verziójút az adott készülék nem támogatja (ezek felfelé kompatibilisek). Ekkor a készülék hibásnak mutatja a JAR-fájlt, ezért az első teszteknél győződjünk meg arról, hogy a telefon rendelkezik a szükséges JRE-vel!
Vannak telefonok, amelyek csak hitelesített alkalmazások telepítését engedélyezik. A kereskedelmi célra készített alkalmazást nyilván hitelesíteni fogjuk digitális aláírással, de a "Hello World!" alkalmazásunkat igyekezzünk olyan készüléken tesztelni, ami engedélyezi nem hitelesített JAR-ok telepítését.