A Supernova programozási nyelv

Bevezetés

A SuperNOVA for Windows egy interaktív eszköz komplex, professzionális alkalmazások fejlesztésére, mely képes együttműködni a piacon megtalálható adatbázis-kezelő alkalmazások többségével. A SuperNOVA Builder segítségével megtervezhetőek az alkalmazások, összeszerkeszthetőek azok felhasználói felülete, kialakítható az alkalmazásához szükséges adatszótár, és megtervezhetőek az azt felhasználó programok.

A SuperNOVA Builderrel elkészített alkalmazások nemcsak a Microsoft Windows környezetben futtathatók, hanem más operációs rendszereken is használhatók, például a UNIX és a VMS rendszereken is működnek az ott szabványosnak tekinthető Motif felhasználói felülettel. A megfelelő programkomponensek installálása után az összes alkalmazás hozzáférhet a különféle, a SuperNOVA által ismert formátumban tárolt adatbázisok tartalmához. SuperNOVA alkalmazások futtathatók kliens-szerver környezetben is, ahol az alkalmazás részei eloszthatók a hálózatba kapcsolt számítógépek között a hálózat adta lehetőségek optimális kihasználása érdekében.

A SuperNOVA nyelv egy objektumorientált programozási technológián alapuló általános szoftverfejlesztő rendszer. Interaktív fejlesztő környezetet biztosít alkalmazások generálására a leggyakrabban használt adatbázisrendszerekhez (Informix, Ingres, Sybase, Oracle stb.). A SuperNOVA koncepciója függetlenné teszi az alkalmazásokat az operációs rendszertől (UNIX, VMS, DOS), képes együttműködni sokféle adatbázissal, akár több fajtával is egyidőben, egy alkalmazáson belül. Az egységes adatkezelési felület lehetőséget ad különböző adatbázisokon való futtatásra a program átírása nélkül.