A FALSE programozási nyelv

Alprogramok, modulok

Eljárások

A FALSE nyelv eljárásai egy kódrészlet a "[" "]" jelek között.

[1+]
Ez az eljárás hozzáad 1-et az argumentumhoz. Az eljárás teljesen meghatározza, hogy mit akarunk csinálni a vermen és milyen típusú visszatérési értéket várunk. A FALSE nyelvben nincs megkötve az eljárások visszatérési értékének a száma, hiszen minden visszatérési érték a verembe kerül. Mit is csinál valójába a [ ] kifejezés? Az argumentumon elvégzi a [ ] között levő műveletet, majd visszaadja az értéket, így lehet egymás után több műveletet is elvégezni mint más funkcionális programozási nyelvekben. A "!" szimbólum alkalmazza a funkciót az argumentumain.
2[1+]!
A fenti példában az eredmény 3 lesz. Egy eljárást nem csak egyszer lehet használni, hanem értékül lehet adni egy változónak, így a változó használatakor az adott eljárás értékelődik ki.
[1+]i:
Ez a definició az i értékének beállítja a "[1+]" kifejezést. A következő kifejezésben az "i" helyére a "[1+]" kifejezés fog behelyettesítődni és így fog kiértékelődni a kifejezés.
2i;!
A fordító a következő figyelmeztetést fogja adni:
WARNING: as with all other elements in FALSE, but even more important with functions: the 1k compiler does not check if symbols like "!" really get a function as argument (so "1!" means trouble), the compiler may even crash if you don't balance your [ and ].
Ebből is látszik mennyire minimalizált a fordító.