Magic

Bevezetés

A Magic egy forradalmi programozási elv, amely teljesen megszünteti a fejlesztési ciklus alatt az időpocsékolást és az ismétlődést. A Magic egy körültekintően megtervezett alkalmazásmotor ötletes koncepciójára épül, amely a Magic gyűjtőiben található teljes programot végrehajtja. A Magic szellemesen megtervezett gyűjtője tárolja a teljes alkalmazást - ide értve az adatstruktúrákat, az üzleti szabályokat, a program logikát, és a megjelenítést.

A Magic magasszintű absztrakciója lehetővé teszi, hogy a programozás egyfázisú folyamat legyen, azáltal, hogy teljesen megszünteti a fordítási és a linkelési fázist. Az alapkoncepció az, hogy a fejlesztő által bevitt kódot a Magic alkalmazásmotor hajtja végre, ami a magas termelékenységi szint kulcsa. A gyors és ismétlődő prototípus-készítési lehetőségek maximalizálják a végfelhasználó bevonását a fejlesztés közben, így biztosítva a lehető legnagyobb elégedettséget a kész alkalmazás esetében.

A Magic meghozta a gyors alkalmazásfejlesztés és futtatás (RADD) költségeket erősen csökkentő koncepcióját a vállalkozások számára, így biztosítva versenyképességet a mai, dinamikus üzleti világban. A Magic a fejlesztőknek olyan eszközöket nyújt, amelyek szükségesek egy versenyképes IT infrastruktúra gyors megépítéséhez. Mikor egy szervezet üzleti céljai a stratégiai feladatkritikus rendszerek megvalósításán és szűkre szabott idő-, és költségkeretén múlnak, a Magic biztosítja azokat az eszközöket, amelyek szükségesek a verseny megnyeréséhez.

Egy egységes fejlesztési elv keretében a Magic lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy vállalkozás-szintű alkalmazásokat építsenek, amelyek a számítógépek, operációs rendszerek, és adatbázisok széles skálájára átvihetőek mind a Web-alapú, mind a hagyományos kliens/szerver alkalmazások esetében. A Magic fejlesztői környezet integrálja egy nagyon könnyen hordozható RADD-környezet előnyeit egy skálázható full-featured tranzakciófeldolgozó rendszerével, lehetővé téve a fejlesztők számára hogy leszállítsák a szükséges üzleti funkcionalitást időre és költséghatáron belül, a teljes vállalkozás szintjén.

A Magic egy egyedi elvrendszert biztosít a fejlesztők számára, hogy gyorsan és hatékonyan méretezhessenek alkalmazásokat munkacsoportoktól a vállalati szintig, a kliens/szerver architektúra felől az Internet felé való terjeszkedés lehetőségének a megtartásával. A fejlesztők a Web-alapú alkalmazásokhoz való fejlett JAVA és HTML felületek megépítésére ugyanazt a fejlesztési elvet használják, mint a hagyományos GUI-kliensek esetében.

A Magic elvrendszerének alapvető koncepciója a skálázható, nyílt számítástechnikai megoldások gondolata. A Magic, az örökölt rendszerek legjobb integrálója a piacon, könnyedén méretezhető a vegyes platformokkal és adatbázisokkal működő heterogén, többszálú architektúrájú környezetekben is. A szervezetek hasznosíthatják az örökölt hardver- és szoftvervagyonukat, ugyanakkor gazdaságos átjárást biztosíthatnak a kliens/szerver környezetbe és az Internet-alapú számítástechnikába. Az üzlet elindulhat a kliens/szerver architektúra és a Web irányába, úgy hogy megőrzi a korábbi befektetéseket az ISAM vagy SQL-alapú adatok, hálózati számítógépek, grafikus munkaállomások és webböngészők által történő egyidejű elérésével.

Az RDBMS-eladók által szállított fejlesztőeszközöket jellemző szabadalmaztatott lock-inektől mentesen, a Magic egy független fejlesztési eszköz, könnyedén adaptálható a mai kor dinamikus üzleti környezetéhez, míg megőrzi a múltban történt befektetéseket. A Magic alkalmazásmotor meg van írva a főbb platformokhoz, és az elterjedtebb adatbázis rendszerekhez hídként biztosítottak az átjárók, így biztosítva az együttműködést kiugró rugalmassággal. A tény, hogy a teljes alkalmazás a gyűjtőben van, azt jelenti, hogy a portoláshoz szükséges erőfeszítés a minimumra csökken.

Ezek a koncepciók különlegesen hatékonynak bizonyultak a valós életben, ahol a Magic hosszú ideje, objektív összehasonlítások során demonstrálta fölényét, ideértve a sorozatos győzelmeit a főbb fejlesztői versenyeken, és dokumentálásra került számos vállalati helyszínen. A Magic-fejlesztők feladatkritikus alkalmazásokat építenek a nagyvállalatoknál szerte a világon, gyorsabban mint bármely más eszközzel a piacon!