Magic

A Magic elvrendszere

Egy zseniális alkalmazásmotor elvrendszerének megvalósítása egyedi módszertan segítségével

A Magic elvrendszere egy innovatív technológiából és egy vizuális fejlesztési módszertanból áll. A magas szintű, táblázat alapú módszertan a Magic alkalmazásmotort hasznosítja, így biztosítva összetett, ipari méretű, feladatkritkus alkalmazások gyorsabb kifejlesztését, mint bármely más piacon lévõ eszköz használatával.

Az utóbbi idõben az iparág elemzõi a virtuális gép (Virtual Machine) koncepcióját a Magic fejlett, long standing alkalmazásmotorjának analógiájaként használják. A virtuális gép analógiája gyakran felhasználásra kerül a Magic alkalmazásmotor platformfüggetlenségének és architektúra-semlegességének kiemelésekor.

Nem a Java az elsõ programozási nyelv, ahol a virtuális gép jelenlétére számíthatunk a platformok közötti hordozhatóság érdekében. A Magic Software Enterprises Inc.-tõl származó Magic hosszú ideje használ virtuális gépet, hogy kiterjedt "írd meg egyszer / futtasd akárhol" típusú hordozhatóságot biztosítson.

Hurwitz Consulting Group

"A Magic keresztplatformos erejének a magja a Magic Virtual Machine, és ez az ami lehetővé teszi hogy olyan sok platformon fusson."

Datamation

A Magic technológiája az okos alkalmazásmotorban nyilvánul meg, amelynek jelentős beépített végfelhasználói funkcionalitása van, amely feltételesen ki- bekapcsolható a fejlesztő által a különböző alkalmazások igényeinek megfelelően. A Magic alkalmazásmotorja valójában egy egész készletnyi erősen optimalizált és specializált motor, lásd az 1. ábrát. Egy különösen feltűnő példa az Újraszámító Motor, ami lehetővé teszi a vizuális vezérlők és adatbázis-objekumok "Excel-szerű" frissítését.

A Magic vizuális fejlesztési módszerével soha nincs szükség arra, hogy lemenjünk kód vagy saját script szintjére. A táblázatok nem csak az egyértelmű adatmeghatározásokhoz használatosak, hanem a tényleges alkalmazáslogikához is. A fejlesztési megközelítés nagyrészt deklarációs természetű. Az adatbázismanipulációknál a beépített taszkmódok használata épp úgy, mint a tulajdonságok beállítására szolgáló párbeszédablakok, mentesítik a fejlesztőt az egyhangú kódsorok írása alól. A Magic alkalmazások könnyen és gyorsan karbantarthatóak, a Magic táblázatközpontú módszerével gyakran a jelentősebb változások is "röptében" végrehajthatóak.

Az okosan megtervezett gyűjtő a teljes alkalmazás funkcionalitásának le nem fordított, platform-független tárolására való. Ide tartoznak az adatstruktúrák, az üzleti szabályok, a programlogika, és a megjelenítési információk, amelyeket legjobban úgy lehet értelmezni, mint az alkalmazásmotor által végrehajtandó adatokat.

A Magic alkalmazásmotor

1. ábra: A Magic alkalmazásmotor

"A Magic nagyon összetett, hordozható kliens/szerver alkalmazások építésére való nagy hatékonyságú RAD eszköz. Ez az eszköz egy egyedi megközelítésre alapszik, amely az alkalmazást az adatbázistáblában absztrakt bejegyzések sorozataként tárolja. Futás alatt a Magic motor végig lépked a fájlon, így végrehajtva az alkalmazást."

Hurwitz Consulting Group