Magic

Üzleti indoklás

Míg ez a dokumentum elsősorban a Magic technikai koncepciója alatt megbúvó elvrendszerre, annak magyarázatára, alapjaira és előnyeire összpontosít, a Magic létjogosultsága nagyon erősen a piac gazdasági valóságában gyökerezik.

Azok az üzleti vállalkozások, amelyek nem szállítanak mérhető gazdasági előnyöket a vevőknek, nem tudják igazolni további létüket.

A mai üzleti világ fő célja a költségek minimalizálása egy állandóan változó környezetben. Amikor megpróbálunk költségkereten belül maradni, két fő követelmény merül fel:

Az első lehetővé tenni, hogy egy alkalmazás a szervezeten belüli igények változásával összhangban skálázható legyen. Ez lehetővé teszi a szervezet számára, hogy abba fektessen be ami a jelenhez szükséges és könnyen reagálhasson a jövő váratlan követelményeire.

A második fontos követelmény egy olyan eszközbe befektetni, amely képes elvégezni a munkát. Egy eszközt kell megtanulni, fenntartani, amely termelékeny, nagy teljesítményű, megbízható és elég robosztus ahhoz, hogy teljesítse egy szervezet igényeit a munkacsoport szintjétől fel egészen a vállalkozás szintjéig.

Az alkalmazás-fejlesztőket olyan új alkalmazások szállítására kérik fel, amelyek nagyon jelentős hardver, operációs rendszer és örökölt adat befektetéseket is felhasználják. Míg az ipar manapság PC-k, NC-k, intelligens munkaállomások, grafikus munkaállomások, helyi és nagy területű hálózatok, SQL adatbázisok, megosztott heterogén kliens/szerver konfigurációk, és Internet / Intranet-képes alkalmazásokat igényel, még mindig százezernyi - talán milliónyi - alacsony szintű dedikált terminál és PC van üzemben és működik kielégítően. A mai kor üzleti légkörében a vezetőség különösen vonakodik leírni ilyen hatalmas befektetést. A vezetőség mindkét világból a legjobbat akarja - egy, az új technológiák felé mutató növekvő áttérési utat, amely lehetővé teszi a meglévő hardver-, szoftver- és adatbefektetések hasznosítását.

Egy üzlet piaci erőkre való reagálási képességének kritikus tényezője az üzlet sajátos problémáit megcímző alkalmazások szállítása. Míg a legfelső szintű vezetés képes lehet üzleti stratégiák és utcai szintű taktika megfogalmazására napok vagy akár órák alatt, a megvalósításuk gyakran hetekben vagy hónapokban mérhető. A megvalósításhoz vezető úton a leginkább szűk keresztmetszet az, hogy szükséges az üzleti tevékenységek IT infrastruktúra által történő támogatása.

Ezért törvényszerű, hogy az olvasó megkérdezi: "Milyen gazdasági előnyöket szállít a Magic, amelyeket a Magic versenytársai nem?"

A Magic kiválasztása mellett szóló üzleti érvek pofonegyszerűek. A Magic használata által:

Ezen pontok bármelyikének a nyers üzleti vonatkozása gyakran önmagában is elég a jelentős befektetéskor történő visszatérüléshez. Ezeket együtt véve, a Magic esetében elsöprővé válik.